Στεγανωτικά - Υγρομόνωση
Μονωτικά
Συγκολλητικά πλακιδίων
Ετοιμοι Σοβαδες / Υλικά δόμησης
Μονωτικές ταινίες
Αποστατικά
Μεμβράνες Σκεπών

Προκάτ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ


Οι κατοικίες της Romka κατασκευάζονται από μεταλλικό σκελετό, πλήρως αντισεισμικές και με συστήματα τοιχοποιίας, σε μορφή έτοιμων δομημένων τοιχίων με εξαιρετικά αποτελέσματα εργαστηριακών μετρήσεων, πιστοποιημένων εργαστηρίων (ΑΠΘ, CQS), σε θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Ο μεταλλικός σκελετός αποτελείται εξολοκλήρου από διατομες συμφωνα με την στατικη μελετη. Ο μεταλλικος σκελετος είναι προστατευμενος με ένα στρωμα ασταρι και δυο στρωματα χρωμα.

 

Η διαδοχή των υλικών για την εξωτερική τοιχοποιία, από το εξωτερικό προς το εσωτερικό είναι η ακόλουθη :

 1. Ελαστικος σοβας
 2. Θερμομονωτικό πάνελ άκαυστης πολυουρεθάνης προτεινόμενου πάχους 100 - 200 mm .
 3. Ο ηλεκτρολογικός και υδραυλικός εξοπλισμός.
 4. Πετροβάμβακας πάχους 50 - 150 mm.
 5. Πάνελ OSB (διπλό OSB με εξάγωνες χαρτοκυψέλες χαμηλής απορροφητικότητας και βραδείας καύσεως συνολικού (προτεινόμενου) πάχους 70 mm.
 6. Γυψοσανίδα Κnauf


Η εσωτερική τοιχοποιία αποτελείται από:

 1. Γυψοσανίδα Κnauf
 2. Πάνελ OSB με εξάγωνες χαρτοκυψέλες χαμηλής απορροφητικότητας και βραδείας καύσεως συνολικού (προτεινόμενου) πάχους 50 mm.
 3. Ο ηλεκτρολογικός και υδραυλικός εξοπλισμός .
 4. Πετροβάμβακας πάχους 40 mm .
 5. Πάνελ OSB με εξάγωνες χαρτοκυψέλες χαμηλής απορροφητικότητας και βραδείας καύσεως συνολικού (προτεινόμενου) πάχους 50 mm.
 6. Γυψοσανίδα


Η στέγη του οικίσκου αποτελείται από πάνελ άκαυστης πολυουρεθάνης προτεινόμενου πάχους 50 mm σε απομίμηση κεραμιδιού.

 

Η διαδοχή των υλικών της ψευδοροφής από πάνω προς τα κάτω είναι η εξής:

 1. Πετροβάμβακας πάχους 100 mm
 2. Πάνελ OSB (διπλό OSB με εξάγωνες χαρτοκυψέλες χαμηλής απορροφητικότητας και βραδείας καύσεως συνολικού (προτεινόμενου) πάχους 70 mm.
 3. Γυψοσανίδα.

 

Τα κουφώματα κατασκευάζονται από pvc χρώματος λευκού ή απομίμηση ξύλου, με σήτα ή ρολό ανάλογα με τις προτιμήσεις του

πελάτη με τριπλα τζαμια .

 

Τα εσωτερικά κουφώματα αποτελούνται από ξύλινες πρεσαριστές πόρτες .

 

 Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση περιλαμβάνει τον κεντρικό πίνακα με διακόπτες ασφαλείας, πρίζες σούκο, τηλεφώνου και κεραίας με όλους τους απαραίτητους διακόπτες και τα φωτιστικά .Όλη η ηλεκτρολογική εγκατάσταση κατασκευάζεται με των συνήθη τρόπο (σωλήνες και κουτιά).

 

Η υδραυλική εγκατάσταση περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες σωληνώσεις και εξαρτήματα ύδρευσης και αποχέτευσης.

 

Καθώς επίσης, εάν απαιτείται από τον πελάτη είναι δυνατή και η τοποθέτηση τζακιού ή η ολοκληρωμένη εγκατάσταση της θέρμανσης, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό από τα θερμαντικά σώματα έως την παροχή του λέβητα.


H Romka , καινοτομεί στην κατασκευή κατοικίας, ως προς την μορφή των έτοιμων δομημένων τοιχίων. Τόσο ο συνδυασμός πάνελ πολυουρεθάνης, πετροβάμβακα και OSB πάνελ με εξάγωνες χαρτοκυψέλες όσο και η επένδυση της εξωτερικής πλευράς του πάνελ πολυουρεθάνης με τσιμεντοσανίδα ή πετροσανίδα αποτελεί πρωτοπορία στην δόμηση των τοιχίων μιας προκατασκευασμενης οικιας.


Επίσης καινοτομία αποτελεί και η διαδοχή των υλικών του πατώματος της εταιρίας Romka , όπου για πρώτη φορά συναντάμε πάνελ πολυουρεθάνης με επένδυση OSB και ειδικό παρέμβυσμα απόσβεσης κραδασμών πρίν την διαμόρφωση του τελικού δαπέδου (πλακάκι).


Στην κατασκευή όλων των λουτρών η εταιρία Romka τοποθετεί σιφόνι το οποίο μας βοηθά σε περίπτωση πλημμύρας, για την διέξοδο των υδάτων, κάτι το οποίο δεν συναντάμε σε άλλες συμβατικές κατοικίες. Στην οροφή επίσης τοποθετείτε πάνελ πολυουρεθάνης σε απομίμηση κεραμιδιού και στην ψευδοροφή πάλι πάνελ πολυουρεθάνης και μόνωση πετροβάμβακα με επένδυση γυψοσανίδας.


Με τον τρόπο δόμησης της εταιρία Romka όπως αναφέρετε στα παραπάνω, πετυχαίνουμε αρκετά χαμηλό συντελεστή θερμοπερατότητας, πολύ καλή ηχομόνωση και πολύ καλή προστασία από υγρασία . Επίσης καθιστούμε τα τοιχία ικανά στην στήριξη μεγάλων φορτίων (πχ. Ντουλάπια κουζίνας , θερμαντικά σώματα κ.α.), χωρίς την απαίτηση μεταλλικού σκελετού όπως στο συμβατικό τρόπο δόμησης.
Newsletter


9ο Χλμ. Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Αθηνών
Τ.Κ. 54014, Θεσσαλονίκη Τ.Θ. 50895
Τηλ. : 2310795362, Φαξ: 2310795363
E-mail : [email protected]
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης